Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-28@06:09:13 GMT

برپایی نماز جماعت چالش جدید مسئولان و مردم قم

تاریخ انتشار: ۹ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۷۱۴۸۶

برپایی نماز جماعت چالش جدید مسئولان و مردم قم

قم- با وجود تاکید بسیاری از مراجع و البته مصوبه شورای تامین استان قم در توقف موقت اقامه نماز جماعت در حرم مطهر حضرت معصومه(س) با این حال برخی افراد در دو روز گذشته همچنان اقدام به برپایی نمازهای جماعت در حرم حضرت معصومه (س) کردند و مخالفت خود را با نصب نرده های فاصل با ضریح اعلام کردند.

قدس آنلاین-گروه استان ها:  استان قم تاکنون با مثبت بودن آزمایش قطعی ۶۳ فرد مبتلا به بیماری کرونا بیشترین دربرگیری این ویروس را در سطح کشور دارد و ۱۶ تن نیز فوت کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین رابطه بسیاری از علما، مراجع و آیات عظام از جمله آیات ناصر مکارم شیرازی، جعفر سبحانی، موسی شبیری زنجانی، یوسف صانعی، بیات زنجانی و علیدوست در پیام های جداگانه بر ضرورت و حتی وجوب شرعی از رعایت ضوابط بهداشتی و پزشکی و توصیه مقامات پزشکی از جمله عدم حضور در اجتماعات و مراکز و اماکن عمومی تاکید کرده اند. 

پایگاه اطلاع رسانی حضرت فاطمه معصومه(س) دو روز پیش و پس از این که مصوبه شورای تامین در عدم برگزاری نمازجماعت در حرم نقض شد، مطلبی منتشر و از  اصرار جمع زیادی از زائران و خواست مردم نام برد که به گفته این پایگاه زمینه را برای اقامه نماز جماعت و برچیدن میله های حایل بین ضریح مقدس و زائران فراهم کرده بود. 

گفتنی است این آیین ها همچنان طی روزهای گذشته بر اساس خواست این افراد و بر خلاف مصوبه شورای تامین استان برگزار می شود و حتی مسوولان حرم نیز در آن حضور می یابند. 

با این حال مسوولان حرم در پاسخ به انتقادات تاکید می کنند که امر ضد عفونی کردن و رعایت مسائل بهداشتی به صورت مستمر در حرم مطهر و اطراف ضریح مقدس انجام می گیرد و به همین دلیل نگرانی از شیوع این ویروس در این مکان مقدس احساس نمی شود.

قم هراسی

در همین رابطه روز چهارشنبه یک ویدئوی کوتاه منتسب به آیت الله سعیدی تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (س) در شبکه های اجتماعی دست به دست می شود که وی پس از برپایی نمازجماعت در کسوت امام جماعت در خصوص این موضوع می گوید« ما این حرم مقدس را دارالشفا می دانیم، دارالشفا یعنی مکانی که مردم برای درمان امراض روحی و روانی خود به آنجا مراجعه می کنند، بنابراین این جا باید باز باشد و مردم هم با قوت به زیارت مشرف شوند اما احتیاط را هم شرط می دانیم و مسائل بهداشتی را کاملا رعایت می کنیم.»

در همین رابطه عده ای از کاربران فضای مجازی و برخی فعالان رسانه ای و فرهنگی قم اعتقاد دارند که باید به مصوبه شورای تامین در راستای تامین امنیت مردم و حفظ سلامت آن ها احترام گذاشت اما برخی دیگر نیز از اقدامات اخیر حمایت کرده و با انتشار پست هایی دولت و جریان های - به گفته آنان - بی اعتقاد را متهم به "قم هراسی" کرده اند که به بهانه کرونا قصد تضعیف ارزش ها و معنویات دارد. 

اکنون این دو قطبی ایجاد شده در قم، به چالشی برای مقامات استان و متولیان ارشد دینی و فرهنگی آن تبدیل شده و و به باور برخی ناظران بیم آن می رود که عدم مدیریت صحیح آن بر ابعاد این موضوع در روزهای آینده بیفزاید. 

تعطیلی برنامه های مسجد جمکران

در همین حال معاون خدمات زائرین مسجد جمکران نیز از تعطیلی تمامی برنامه‌های تجمعی مسجد از قبیل کارگاه‌های آموزشی، قرآنی، موزه دین و دنیا، حلقه‌های معرفت و نمایشگاه‌ها تا اطلاع ثانوی خبر داد.

بنا بر گزارش روابط عمومی مسجد مقدس جمکران، ابراهیم صدوقی اظهار کرد: باعنایت به اهمیت جلوگیری از انتشار ویروس کرونا در مسجد مقدس جمکران در دو حوزه فرهنگی و خدماتی بهداشتی در کنار دستگاه‌های خدوم استانی اقدام‌های پیشگیرانه گسترده‌ای را انجام می‌دهیم.

صدوقی با اشاره به اینکه مراسم رسمی مسجد ازجمله دعای توسل، کمیل، ندبه و غیره به مراسم غیررسمی تبدیل‌شده و به‌صورت خلاصه توسط حوزه معاونت فرهنگی این مکان مقدس برگزار می‌شود، گفت:کفشداری‌ها پلاسیتک‌های یک‌بارمصرف در اختیار زائرین و نمازگزاران قرار می‌دهند تا از انتقال ویروس جلوگیری شود؛ همچنین برگزاری تمامی سمینارها، همایش‌ها، برنامه‌های فرهنگی اردویی و کاروانی و غیره تا اطلاع ثانوی به‌صورت تعویق درآمد.

معاون خدمات زائرین مسجد مقدس جمکران با اشاره به این‌که به کاروان‌ها اعلام شد که به مدت دو هفته از حضور در مسجد  جمکران خودداری کنند، بیان کرد: محراب و دیواره‌های مسجد مقام و مسجد حضرت زهرا (س) شست‌وشو و ضدعفونی شده و آموزش لازم به نیروهای واحد خدمات جهت شست‌وشو و ضدعفونی کردن داده‌شده است و در هر سه شیفت کاری، تمامی موارد سرویس‌های بهداشتی برادران و خواهران به‌صورت دائم ضدعفونی می‌شود.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: استان قم ویروس کرونا اقامه نماز جماعت مصوبه شورای تامین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۷۱۴۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یورش شهرک‌نشینان به آرامگاه حضرت یوسف (ع)/ محدودیت‌ها در قدس اشغالی برای نمازگزاران

درگیری بین جوانان و نیروهای اشغالگر صهیونیست در بامداد روز جمعه در شرق شهر نابلس در شمال کرانه باختری اشغالی در حالی روی داد که آنها در حال تامین امنیت شهرک نشینان برای هجومشان به مقبره حضرت یوسف (ع) به مناسبت عید پسح یهودی بودند.

به گزارش ایسنا، شاهدان عینی گفتند: نیروهای بزرگی از ارتش اشغالگر به منطقه شرقی نابلس هجوم بردند تا از ورود شهرک نشینان به آرامگاه یوسف (ع) محافظت کنند.

آنها تاکید کردند که درگیری بین ده‌ها شهروند و ارتش رخ داد که در آن ارتش از گلوله‌های واقعی و بمب‌های گازی استفاده کرد.

به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین، نیروهای اشغالگر به تعدادی از محله‌های شرقی نابلس نیز یورش بردند و قبل از عقب نشینی، خانه‌ها را تفتیش کردند.

خبرنگار الجزیره نیز گفت: ارتش اشغالگر به اردوگاه بلاطه در شهر نابلس یورش برد و خانه‌ای را محاصره کرد.

منابع محلی از زخمی شدن یک جوان فلسطینی در درگیری‌های مسلحانه پس از هجوم به این شهر خبر دادند.

«آرامگاه حضرت یوسف (ع)» در ضلع شرقی نابلس واقع است که تحت کنترل فلسطینیان است و شهرک نشینان ادعا می‌کنند که از زمان اشغال کرانه باختری توسط اسرائیل در سال ۱۹۶۷، این مکان مقدس برای آنها است.

همچنین از سوی دیگر، نیروهای رژیم صهیونیستی با تشدید اقدامات خود در ورودی مسجد الاقصی و شهر قدیمی قدس اشغالی، ورود نمازگزاران به مسجد الاقصی را در بامداد روز جمعه محدود کردند.

منابع محلی گزارش دادند که نیروهای اشغالگر از ورود ده‌ها جوان بیت المقدس و فلسطینی‌هایی از داخل اراضی اشغال شده در سال ۱۹۴۸ برای اقامه نماز صبح به مسجد الاقصی جلوگیری کردند.

هزاران نمازگزار با وجود محدودیت‌های صهیونیست‌ها توانستند خود را به مسجد الاقصی برسانند و در نمازخانه‌ها و صحن‌های آن نماز صبح را بخوانند و تا نماز جمعه در آنجا بمانند.

ده‌ها مرد و زن تبعیدی مستقر در مسجدالاقصی، علی‌رغم تهدیدها و محدودیت‌های اشغالگران، نماز صبح را در مجاورت مسجد الاقصی و در خیابان‌های شهر قدیمی در نزدیک‌ترین نقطه‌ای که می‌توانستند به جا آوردند.

همزمان با جشن موسوم به «پسح عبری» در چهارمین روز متوالی، نیروهای اشغالگر همچنان شهر اشغالی قدس را به پادگان نظامی تبدیل کرده‌اند.

نیروهای اشغالگر به شدت در شهر قدیمی قدس مستقر شده‌اند و ادعا می‌کنند که جشن‌های شهرک نشینانی را که در روزهای گذشته یورش‌های تحریک آمیز انجام داده‌اند، تامین می‌کنند.

روز پنج شنبه بیش از ۱۶۷۹ شهرک نشین تحت حفاظت شدید امنیتی نیروهای اشغالگر به مسجد الاقصی هجوم بردند و در آنجا مراسم تلمودی برگزار کردند و نیروهای اشغالگر از حضور ساکنان و نمازگزاران در محل جلوگیری کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مسجد مقدس جمکران میزبان پیکر دو شهید گمنام می‌شود
  • برپایی نماز جماعت باشکوه توسط معترضان مقابل کاخ سفید + ویدئو
  • ۲ شهید گمنام در مسجد مقدس جمکران خاکسپاری می شوند
  • دو شهید گمنام در مسجد مقدس جمکران خاکسپاری می شوند
  • تشییع پیکر ۲ شهید گمنام در قم
  • تشییع دو شهید گمنام در ایام شهادت امام صادق (ع) در قم
  • بازگشت جوانان به مسجد با میانبر ورزشی یک روحانی
  • کاخ سفید این گونه به مسجد تبدیل شد
  • یورش شهرک‌نشینان به آرامگاه حضرت یوسف (ع)
  • یورش شهرک‌نشینان به آرامگاه حضرت یوسف (ع)/ محدودیت‌ها در قدس اشغالی برای نمازگزاران